Arbeidsdeskundig onderzoek
Het werkgeluk van jouw medewerkers is belangrijk, maar soms is dat werkgeluk er even niet. Door bijvoorbeeld langdurig ziekte is jouw medewerker niet in staat om zijn of haar werk naar vermogen uit te voeren. Een situatie die voor alle betrokkenen ingrijpend en vervelend is en soms uitzichtloos lijkt. Een arbeidsdeskundig onderzoek -door een onafhankelijke partner als BrinQer- helpt om de specifieke situatie en mogelijkheden in kaart te brengen vanuit het perspectief van de medewerker en werkgever. Het doel? De meest optimale oplossing zoeken voor alle partijen voor een duurzame terugkeer in arbeid. Als je het over werkgeluk hebt!
Onze werkwijze
Geen enkele situatie is hetzelfde. Dat beseffen we ons maar al te goed. Onze mensgerichte aanpak helpt bij het vinden van de meest optimale oplossing voor zowel jou als jouw medewerker. Aan de hand van de informatie die we van jou als werkgever hebben gekregen en de medische beperkingen die zijn opgesteld door de bedrijfsarts, gaan we aan de slag. Zo onderzoeken we alle mogelijkheden om jouw medewerker terug te laten keren op de werkvloer tijdens de re-integratie. Daarbij wordt er natuurlijk ook rekening gehouden met de regelgeving vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Een partner die naast je staat en die de belangen van jou en jouw werknemer behartigt; dát is wat je van ons mag verwachten. Dat geeft niet alleen jullie, maar ook ons een fijn gevoel. Wij zijn BrinQer. Jouw partner voor arbeidsdeskundig onderzoek. Waar kunnen wij je mee helpen?
Op zoek naar een arbeidsdeskundige?
- Deskundig en onafhankelijk advies
- Jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende branches
- Snel zicht op kansen voor re-integratie
- Duurzame inzetbaarheid is ons doel. Altijd.
- Mensgerichte aanpak
- Unieke tools die alle betrokkenen vooruit helpen
Veelgestelde vragen
Wanneer we een arbeidsdeskundig onderzoek uitvoeren bekijken we de re-integratiemogelijkheden van jouw medewerker. Eén van onze geregistreerde arbeidsdeskundigen ziet kansen en kijkt naar de meest effectieve manier om de arbeid georganiseerd te krijgen, maar wel zo dat het prettig voelt voor de werknemer én waarbij rekening wordt gehouden met de belastbaarheid.
Wanneer het arbeidsdeskundig onderzoek is afgerond, heb je een duidelijk beeld van de re-integratiemogelijkheden van jouw medewerker. Kan hij of zij het eigen werk hervatten, zijn er aanpassingen in het eigen werk nodig of is ander werk binnen het eigen bedrijf een optie? Is dat niet het geval, dan volgt er een advies om werk buiten de eigen organisatie te zoeken door middel van een tweede spoor re-integratietraject .
Een arbeidsdeskundig onderzoek kan voor veel verheldering zorgen in verschillende situaties. Het onderzoek wordt veelal aangevraagd nadat een medewerker al een jaar niet in staat is te werken.
Maar soms ook eerder, wanneer de re-integratie moeizaam verloopt of dat terugkeer in eigen werk vanwege beperkingen niet mogelijk of onduidelijk is, staan wij je graag bij. Met een arbeidsdeskundig onderzoek voldoe je aan de verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.
De kosten voor een arbeidsdeskundig onderzoek bedragen € 1.169,75,- (excl. BTW).
Ja hoor, dat kan. Soms is het juist heel handig om al eerder een helder beeld te krijgen van de situatie, bijvoorbeeld wanneer al vroeg duidelijk is dat jouw werknemer niet zal terugkeren in zijn of haar eigen werk of dat ander werk binnen de organisatie niet mogelijk is. Een vervroegd arbeidsdeskundig onderzoek kan dan tijd en kosten besparen.
Een arbeidsdeskundig onderzoek duurt maximaal 6 weken.
Aanvraag onderzoek
Nadat de bedrijfsarts een overzicht van de beperkingen heeft opgesteld, is het aanvragen van een arbeidsdeskundig onderzoek een logische stap. Allereerst bespreken we de situatie en de mogelijkheden.
Wanneer we ook van jou als werkgever informatie hebben ontvangen over de functie van de werknemer, de andere functies die er binnen het bedrijf zijn en de verslagen van de bedrijfsarts gaan we voor je aan de slag.
Gesprek met werkgever
Samen gaan we het gesprek aan. Hoe is de situatie, welke mogelijkheden zijn er binnen het bedrijf om eventueel te re-integreren? Wat is jouw visie op het verzuim en hoe zie jij de arbeidsmogelijkheden van jouw werknemer? Het helpt ons een duidelijk beeld te schetsen van de kansen die er zijn voor de re-integratie.
Gesprek met werknemer
De arbeidsdeskundige gaat vervolgens ook met de werknemer het gesprek aan. Daarbij wordt gesproken over de visie die de werknemer heeft op het eigen werk, het dienstverband, de re-integratie en zijn of haar ideeën over de toekomst.
Na zowel de werkgever als werknemer gesproken te hebben volgt er een gezamenlijk gesprek. Daarin worden beide visies besproken en volgt er -nog voordat het uiteindelijke rapport op tafel ligt- een eerste advies over de vervolgstappen zodat jullie daar in de tussentijd mee vooruit kunnen.
Adviesrapport
Met alle informatie die wij hebben ontvangen hebben, gaan we aan de slag om een concept-rapport op te stellen. Wanneer we toch nog wat meer informatie nodig hebben van de bedrijfsarts, nemen we contact met hem of haar op. Is het concept-rapport klaar? Dan wordt deze beveiligd naar zowel jou als jouw werknemer gestuurd.
Zijn er nog onduidelijkheden of onjuistheden, dan bestaat er de mogelijkheid die in samenspraak te veranderen. Wanneer echt iedereen akkoord is, wordt het concept-rapport definitief gemaakt. Zo weten jij en jouw medewerker zo snel als mogelijk waar jullie aan toe zijn.
Klantrapportcijfer
Waar wij blij van worden? Tevreden klanten, die met een warm gevoel terugkijken op onze samenwerking. En dat die samenwerkingen worden gewaardeerd, dat blijkt! Onze klanten waarderen ons met een 7,9! Een cijfer waar we trots op zijn en die ons motiveert elke dag weer dat extra stapje voor ze te zetten.