Re-integratie Spoor 2
Samen werken aan de toekomst

Re-integratie spoor 2

Stel je voor. Jouw medewerker is al geruime tijd -bijvoorbeeld door ziekte- niet in staat zijn of haar werk naar vermogen uit te voeren. Samen met jouw werknemer heb je de mogelijkheden bekeken voor terugkeer in eigen of aangepast werk, maar ook dat blijkt geen optie te zijn. Een ingrijpende en onzekere periode breekt aan. Wat nu? Een spoor 2-traject kan uitkomst bieden. Samen maken we een plan om jouw medewerker te helpen in de zoektocht naar een leuke en passende baan of een goede voorbereiding daarop. Ons doel? Samen op zoek naar werkgeluk en met een frisse start op weg naar de toekomst.

Onze werkwijze

Zowel jij als jouw medewerker als persoon staat bij ons centraal, daarom gaan we echt samen aan de slag en stellen we een persoonlijk plan op. Een plan dat helpt om makkelijker te re-integreren op de werkvloer én een plan gericht op de toekomst en een duurzame inzetbaarheid waarbij ook direct voldaan wordt aan de kaders binnen de verplichtingen vanuit de wetgeving. Daarvoor willen we jou en jouw medewerker graag beter leren kennen. Daarbij is er ook aandacht voor het verwerken van wat er niet meer is. De toekomst van jouw medewerker ziet er – wanneer je niet meer terug kan keren in je oude werk- ineens anders uit. Samen ontdekken we de mogelijkheden en onderzoeken we alle kansen. Wat zijn de kwaliteiten, tegen welke eventuele beperkingen loopt de medewerker aan en waar wordt hij of zij gelukkig van? Zo ontstaat er een persoonlijk profiel dat helpt bij het vinden van een passende en leuke baan. Jouw medewerker ontvangt tips hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je een cv opstelt. En wanneer je kiest voor het pakket waarbij jullie ook toegang hebben tot de BrinQer Academie, dan hebben jullie 24 uur per dag, 7 dagen in de week onbeperkt toegang tot ons online platform boordevol trainings- en opleidingsmogelijkheden. Zo is jouw medewerker goed voorbereid op het vinden van een fijne werkplek. En natuurlijk kijken we daarbij vooral naar wat hij of zij nodig heeft om straks duurzaam en weer fijn aan het werk te kunnen.

Lees meer

Het proces

1. Aanvraag spoor2-traject
Persoonlijke oriëntatie
Advies
Arbeidsmarkt-bemiddeling

Op zoek naar een re-integratie specialist?

  • Persoonlijke begeleiding
  • Unieke tools om jou en jouw medewerker verder te helpen
  • Hoge klanttevredenheid van 8,9
  • Deskundig en effectief advies
Offerte aanvragen
Klantrapportcijfer
8,9

Veelgestelde vragen

Wanneer een werknemer is uitgevallen door ziekte of beperking helpt het spoor 2-traject bij het vinden van passend werk bij een andere organisatie. Nadat er een persoons- en zoekprofiel is opgemaakt, wordt er een plan opgesteld om een leuke en passende baan te vinden. Duurzame inzetbaarheid is daarbij heel belangrijk.

Over het algemeen duurt een spoor 2-traject een jaar. Zo heeft jouw werknemer voldoende tijd om ander, passend werk te vinden.

Het begeleiden van werknemers die in het spoor 2-traject zitten is echt een vak op zich. Hoe graag je ook wilt helpen, als werkgever ben je onderdeel van het oude werk en systeem, terwijl er voor de werknemer een nieuwe toekomst wacht. Een goed spoor 2-traject uitzetten en begeleiden kost daarnaast veel tijd.

De kosten voor het spoor 2-traject bedragen €4.495,- (excl. BTW). Naast persoonlijke begeleiding heeft jouw medewerker ook toegang tot onze BrinQer Academie: een online omgeving boordevol trainings- en opleidingsmogelijkheden en tips. Zo wordt er  écht aan de toekomst gebouwd.